כינוי לבחורה שבשל המראה החיצוני שלה ישנה העדפה להשאיר את היחסים איתה על צידם האפלטוניים.
דרך עדינה לתאר בחורה מכוערת מאוד.
המונח מתייחס גם לגברים.
-“מיכאל, אמרת לי שיש לך בת דודה להיכר לי.”
-“עזוב אותך, היא בחורה אפלטונית.”
-“תראה את האפלטונית הזאת, עם חליפת חלל לא הייתי נוגע בה.”
נתרם ע”י: אורי גלט.
13 תגובות על ”בחורה אפלטונית“
מאת עופר
דוגמה נוספת ומדויקת יותר:
“תראה את האפלטונית הזאת, לא הייתי נוגע בה עם הזין שלך!”.
ערך מקסים – 5!
מאת עידן עמית
כשאתה אומר “בת דודה” למה אתה מתכוון…
מאת אין תגובה
כמה מגעיל – ככה מצויין.
מאת עופר
אני גס רוח, אני.
מאת אורי גלט
מוכרח להודוות עופר, לא הבנתי את הדוגמה שלך
מאת לובריקנט
מוכרח להודות עופר, הבנתי את הדוגמה שלך, ולמרות שהיא מתורגמת מאמריקאית, היא נשמעת טוב גם בשפת הקודש.
אורי. זה משחק על הביטוי האנגלי: “לא הייתי נוגע בה עם מקל”.
וגם אני חימשתי. יישר כוח!
מאת עופר
ההסבר של לובריקנט מדוייק. תודה.
מאת אוֹרי
פחחח מצויין…
(בשעה טובה!)
מאת Boojie
הייתי רוצה לציין שהמונח “בחורה אפלטונית” *עשוי* להתייחס גם לגברים, אבל רק לסוג מאד ספציפי של גברים. בכל הנוגע לשאר הגברים עדיף, ככל הנראה, להתייחס במונח “בחור אפלטוני”.
(כן, די יוצאים לי מהאף הדיסקליימרים בנוסח “מתייחס גם לגברים” שהם לא יותר מכסת”ח נגד פמיניסטיות לוחמניות, כי “משום מה”, בשפה העברית שבה צורת הסתמי היא זכר, הערך כולו מנוסח בנקבה).
מאת אורי גלט
אני גבר, כשאני חשבתי על המושג בוג’י, לא היה לי שום צורך לייחס אותו לגברים אחרים. במקרה הדוגמה השניה היא ציטוט כמעט מדוייק מהמציאות, ככה שמצטער לאכזב אותך, אבל פשוט העלתי את הערך כמו שהוא נוצר..
מאת Boojie
אז אולי מי שמעלה לפה ערך יכול, אני לא יודעת, *לחשוב* קצת כשהוא כותב אותו? סתם, בתור רעיון פרוע? כמו, למשל, אם כותבים את הדיסקליימר “המונח מתייחס גם לגברים”, לעצור ולחשוב שבעצם, אם המונח מתייחס גם לגברים, אפשר לעשות את הערך יוניסקס?
כמובן, אם הקטע של לעצור ולחשוב קשה לכם מדי, אני חוזרת בי מבקשתי. אין זה ממנהגי לצחוק על מוגבלים.
מאת אורי גלט
אבל אם היו ערכים בעלי קונוטציה שלילית ונכתבים בצורת זכר, אף אחד לא היה קופץ. אני לא יודע, זה נשמע לי כמו חיפוש אחרי שוביניזם שלא באמת קיים בפועל. סך הכל, אנחנו לא מחפשים סמנטיקה אלא מושגים, והמושג נוצר בלשון נקבה ולשמה יועד בשימושו הראשוני, ולכן הוא הועלה כך, וישאר כך. אני יכול להבטיח לך מהצד השני, שגברים, בשל היותם “פחות רגישים” ו”יותר סקסיסטיים”, עסוקים בחיצוניות ולא בפנימיות, חסרי עומק ושטחיים, חרמנים בלתי נלאים ורודפי שמלות פי כמה וכמה מהמין השני, הם אלו שמשתמשים במושג, או בשווי ערך לו יותר מנשים..
מאת אורי גלט
כוונתי בעצם, המושגים שמועלים לדורבנות לא נועדו להיות יוניסקס, או בכלל פוליטיקלי קורקט. המושג הזה נוצר בסיטואציה מסויימת לצורך מסויים, ואני בטוח שגם בהקשרים אחרים, כולנו נסכים שחשוב לשמור על ההקשר והצורך הראשוני שהעלה את המילה, ולא לחפש את דרך הישר עדינת הנפש שתרצה את כולם. ומה עם ניצולי שואה יתחילו לגלוש בדורבנות?